Издања

Основна правила писања у дигиталним медијима

Написао/ла Језикофил

По чему се Језикофил разликује од осталих страница и сајтова који се баве језиком?

За разлику од других сајтова и страница, за Језикофил пишу доктори наука и докторанди. Сви наши сарадници део су научне заједнице и имају своје уже стручне области. Ово, наравно, не значи да су мањи стручњаци колеге које се примарно не баве науком, већ да је Језикофиловим сарадницима разноврсна литература доступнија и да је често користе. Такође, писање доктората подразумева и шири поглед на језичке појаве, критички апарат према литератури, праћење најновијих научних достигнућа и свакодневна дубља промишљања о језику. С таквим основама и кадром, Језикофил понекад пружа решења за новије појаве пре него што се оне нађу у доступним приручницима.

Језикофил није страница на којој можете наћи подругљиве коментаре на рачун језичких грешака. Напротив! Наш циљ је ширење језичке културе, а то подразумева, између осталог, поштовање саговорника и када греши и када није у праву.

Језикофил јесте удружење лингвиста који се радују вашој заинтересованости за језик!

Најчешће се у јавности врло забринуто истиче како српски језик кваре интернет, друштвене мреже, дигитални медији и енглеске речи које се у овим доменима употребљавају. Наше искуство са читаоцима ове тврдње побија.

После више од 10.000 одговора на ваша питања, за све време Језикофиловог рада, сигурни смо да о језику сви заједно бринемо више него што се мисли.

Захваљујући вашем интересовању за језик успели смо да издвојимо најчешће недоумице и грешке у писању у дигиталним медијима.

Пред вама је приручник Основна правила писања у дигиталним медијима, који можете наручити мејлом или директном поруком на Фејсбуку или Инстаграму.


Коме је намењен приручник Основна правила писања у дигиталним медијима?

Нисте сигурни како се каже? Нисте сигурни како се пише? Устежете се да напишете нешто на интернету зато што се бојите да ће вас исмевати? Пишете, али имате недоумице? Онда овај приручник јесте за вас.

Приручник Основна правила писања у дигиталним медијима омогућава вам да будете сигурнији у писању објава, наслова, рекламних и других текстова, зато што сажето даје правописна и граматичка правила поткрепљујући их бројним примерима из различитих области (од реклама до финансија).

Овај приручник ће вам помоћи да правилно напишете сваку врсту текста јер ћете у њему пронаћи одговоре на најчешће недоумице, али и примере најучесталијих грешака.

Наша мејл адреса: jezikofil@gmail.com

Наша страна на Фејсбуку.

Наша страна на Инстаграму.

Оставите коментар